rozszerzenie, potęgi
Antosia: (x−1)4+(x+1)6−17=0 jak sobie poradzić z takim działaniem?
19 sty 15:03
ICSP: na pewno w jednym jest − a w drugim + ?
19 sty 15:20
Antosia: tak dwa razy minus
19 sty 15:49
Godzio:
− 17 = −16 − 1
Ja bym tak próbował
19 sty 15:52
ICSP: Paskudne. Na pewno masz polecenie aby rozwiązać takie równanie?
19 sty 15:54
Godzio:
Dokładnie, albo polecenie złe albo treść
19 sty 15:57
ICSP: albo koleżanka dokonała jakiś przekształceń wcześniej i to jej wyszło
19 sty 15:58
Antosia: hmmm... no dobra:
log
24(x−1)+3log
22(x−1)−4=0
jeszcze bardziej paskudnie
19 sty 16:02
Godzio: Ładnie nas zrobiłaś

log
22(x − 1) = t ≥ 0
t
2 + 3t − 4 = 0
Umiesz liczyć to licz dalej
19 sty 16:04
ICSP: Wiedziałem ze coś jest nie tak
19 sty 16:05
Antosia: skąd to się wzięło ?
19 sty 16:05
Antosia: A JUŻ WIEM! XD
19 sty 16:05
Antosia: DZIĘKI WIELKIE
19 sty 16:06
Godzio:
19 sty 16:06