matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
granice ciagu
zacierka:
jak to rozwiazac? chodzi mi tylko o pierwszy przykład
http://www.voila.pl/457/d85na/?1
19 sty 13:30
Tragos:
a
n
=
n
√
3
n
+ 4
n
=
n
√
4
n
( (3/4)
n
+ 1
= 4
n
√
(3/4)
n
+ 1
→ 4 (przy n→
∞
)
19 sty 13:35
zacierka:
wielkie dzieki
!
19 sty 13:36