Sprawdzenie!
sss: proszę jedynie o sprawdzenie
logx−log(x+2)=1
logxx+2=log10
xx+2=10/*x+2
x=10x+20
x=−209 brak rozwiązań x<0
DOBRZE?
19 sty 12:58
19 sty 13:03
Rivek: acz wykres po lewej stronie nie wiem na jakiej zasadzie, ale ciiii
19 sty 13:04
Rivek: acha, i log tam bierze jako ln, i tam musisz kliknąć "Use the base 10 logarithm instead"

ale przydatne narzedzie
19 sty 13:05
sss: a np w tym programie dałem −1<3/x i wyszlo x(x+3) a nie powinno byc x(x−3)
19 sty 13:13
Tragos:
U{x(x + 3){x
2} > 0
x(x+3) > 0
19 sty 13:29
Mila: Rivek, Tragos jak zmienić skalę na osi pionowej w wolframie?
20 sty 21:25