!
Aleksandra: Wierzchołek paraboli o równaniu y=−3(x+1)
2 ma współczynniki
19 sty 12:30
Trivial:
Odczytaj z równania.
y = a(x−p)2 + q
W = (p, q).
Ile tutaj równe jest p?
A ile q?
19 sty 12:31
Aleksandra: p=−6
q=3
19 sty 12:39
Piotrek: a = −3....
q = 0
19 sty 12:40
Aleksandra: ja mam do tego zadania takie odpowiedzi.
A(−1,0)
B(0,−1)
C(1,0)
D(0,1)
19 sty 12:44
Piotrek: C
19 sty 12:44
Tragos: y = a(x−p)2 + q
y = −3(x+1)2
a = −3
−p = 1 ⇒ p = −1
q = 0
W(p, q) ⇒ W(−1, 0)
ODP. A
19 sty 12:45
Aleksandra: bardzo dziękuje
19 sty 12:49