matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiąż równanie
nieuk:
rozwiąż równanie: x
3
+x
2
+2x−4 = 0
19 sty 12:06
Artur z miasta Neptun:
Zauważamy, że W(1) = 0 dzielimy W(x) przez (x−1) i otrzymujemy, że W(x) = (x−1)(x
2
+2x −4) obliczamy Δ
19 sty 12:23