matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
proszę o pomoc !
Marianna:
oblicz cztery początkowe wyrazy ciągu geometrycznego oraz iloraz q, gdy: a) a
n
= 4
n−1
b) c
n
=2
n
− 2
n+2
18 sty 21:43
Aga:
a) a
1
=4
1−1
= a
2
=4
2−1
= a
3
= a
4
=
a
2
q=
a
1
18 sty 22:18