granica ciagu
Krzych: Oblicz granice ciagu:
an=(n+3n+2)2n−3
moja odp to: e
Sprawdzilby ktos?
18 sty 21:35
ZKS:
e2 powinno Ci wyjść.
18 sty 21:37
Krzych: moze cos z wykladnikiem pomieszalem... ale e mi wyszlo z (1+1n+2)n+2 a co mialobyc
wlasnie po tej liczbie?
18 sty 21:40
ZKS:
(n + 2) * x = 2n − 3 ⇒ x = ?
18 sty 21:43
Krzych: nie czaje...
18 sty 21:46
ZKS:
To dam prostszy przykład.
2x = 6 ⇒ x = ?
18 sty 21:48
Krzych: no rozumiem wychodzi 3 ale poprzednim wychodzi rownianie z 2 niewiadomymi
18 sty 21:52
Krzych: x=1/4 ale skad?
18 sty 22:04
ZKS:
Ja chce tylko żebyś wyznaczył x nic nie chcę żebyś obliczał.
To ile wynosi ten x (wyznacz go nie obliczaj)
(n + 2) * x = 2n − 3
18 sty 22:08
Krzych: 2n−3n+2 zakladajac ze n≠−2
18 sty 22:11
Krzych: mam! ok juz wiem o co chodzi nalezalo obliczyc z tego granice
18 sty 22:13
Krzych: Dzieki!
18 sty 22:13
ZKS:
Właśnie czyli to Ci zostało jeszcze z granicy skoro napisałeś że
| | 1 | |
[(1 + |
| )n + 2](2n − 3)/(n + 2) |
| | n + 2 | |
18 sty 22:15
Krzych: dokladnie, jeszcze raz dziekuje
18 sty 22:17