matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
z gory dzieki za pomoc
Kris:
mam problem musze rozlozyc te wielomiany na czynniki: W(x)= −10x
3
+10x−3 W(x)=2x
4
−7x
3
+3x
2
+8x−4 W(x)=x
5
−4x
3
+x
2
−4 W(x)=x
6
−6x
3
+9 W(x)=4x
4
−x
2
−6x−9 W(x)=x
3
−3x
2
W(x)=x
3
−7x
2
+15x
28 mar 14:05