oblicz
Zdesperowna:(: krystek, jestes Mistrzem. Buziaczki
dwa ostatnie zadania
log3 pierwiastek3 27
log1/3 81 pierwiastek3
18 sty 20:49
krystek: No, ostrożnie leniuchu! Ostatnie przez analogie samodzielnie −pokonaj lenia!
3x=3√27
3x=(27)1/3
3x=(33)1/3
x=.. sama
Poćwicz działania na potegach
18 sty 20:54
ICSP:
krystka
18 sty 21:01
krystek: @
ICSP
18 sty 21:07
Zdesperowna:(: powinno wyjsc 9 a wychodzi mi 1
3 xdo potgi rowna sie 3do 3do jednej tryeciej
3do potx rowna sie3 do jednej tryeciej
x rowna sie 2 tryecie
cos sie psuje z klawiatura
18 sty 21:18
krystek: Zobacz z boku jak zapisujemy poprawnie potęgi
| | 1 | |
( |
| )x=81√3 i teraz licz |
| | 3 | |
18 sty 21:28