matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz całkę
bjorg:
Potrzebuję pomocy w obliczeniu całki:
5x
dx
1+x
4
18 sty 20:42
ZKS:
5x
5x
5
dt
5
∫
dx = ∫
dx =
∫
=
arctg(t)
1 + x
4
1 + (x
2
)
2
2
1 + t
2
2
x
2
= t
1
xdx =
dt
2
18 sty 20:47