matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
całeczka niewymierna
student:
Kto jest kozak i rozwiąże tą całkę ∫
2
√
(1+1/x
dx
18 sty 19:58
Krzysiek:
x+1
1+1/x =
x
x+1
podstawienie: t
2
=
x
18 sty 20:00
student:
1
przekształcic do x=
?
t
2
−1
18 sty 20:23
Krzysiek:
tak i policz dx
18 sty 20:26