PROblem
TOmek: |logx(m2−1)|=3
logx(m2−1)=3 v logx(m2−1)=−3
logx(m2−1)=log223 v logx(m2−1)=log22(−3)
dobrze rozpisane?
18 sty 19:16
TOmek: up
18 sty 19:22
krystek: x3=m2−1 lub x−3=m2−1
18 sty 19:32
TOmek: to źle czy dobrze rozpisałem bo Twój zapis jest dla mnie troche tajemniczy
18 sty 19:37
krystek: trzecia linijka żle ponieważ podstawa log jest x a Ty wpisałeś 2
Z Twojej drugiej linijki masz rozpisane korzystając z def logarytmu!
18 sty 19:39
TOmek: przepraszam mój błąd powinno być
|log2(m2−1)|=3
log2(m2−1)=log223 v log2(m2−1)=log22(−3)
teraz dobrze?
18 sty 19:40
Tragos: pierw to zacznij od dziedziny
18 sty 19:42
TOmek: tak to wiem, tylko chodzi mi o rozpisanie i nadal nie dostałem odpowiedzi
18 sty 19:43
Tragos: dobrze jest
18 sty 19:47
TOmek: Dziekuje
18 sty 19:49
krystek: Oj ,nie wprowadzaj w błąd Tomku Tak dobrze!
18 sty 19:52