tryg
zbk: | | 5 | | 3 | | 2 | |
wiadomo że α β γ są kątami ostrymi cosα= |
| cosβ= |
| cosγ= |
| który kąt ma |
| | 7 | | 4 | | 3 | |
największą a który najmniejszą wartość nie można używać żadnych kalkulatorów itd
| | π | |
to wiem że funkcja należy od 0 do |
| i nie wiem jak dalej to rozgryść najlepiej by bylo z |
| | 2 | |
rysunku
prosze o pomoc z góry dzięki
Eta:
Funkcja cosx jest malejąca dla x∊<0,90
o)
zatem dla mniejszej miary kąta osiąga większą wartość,
a dla większej miary kąta osiąga mniejszą wartość
| | 5 | | 60 | | 3 | | 63 | | 2 | | 56 | |
zatem wartości : |
| = |
| |
| = |
| |
| = |
| |
| | 7 | | 84 | | 4 | | 84 | | 3 | | 84 | |
cosβ>cosα> cosγ ⇒ β<α<γ