matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wyznacz równanie osi symetrii wykresu funkcji:
szame13:
Wyznacz równanie osi symetrii wykresu funkcji: f(x)=7(x−16)(x+10) f(x)=4(x−11)(x+1) f(x)=−6(x−1)(x+17)
18 sty 19:03
al:
x=środek miedzy miejscami zerowymi x=3 x=5 x= − 8
18 sty 20:32