18 sty 17:59
Artur z miasta Neptuna:
| π | | π | | π | |
| − |
| +2kπ > 2x > |
| +2kπ |
| 2 | | 6 | | 6 | |
18 sty 18:01
Jarkowski: moglbys jakos wytlumaczyc ?
18 sty 18:03
1234: A nie powinno być(na przykładzie przedziału <0, 2π>):
| | π | | π | |
2x1 = |
| +2kπ v 2x2 = π− |
| +2kπ |
| | 6 | | 6 | |
| | π | | 5π | |
x12 = |
| +kπ v x2 = |
| +kπ |
| | 12 | | 12 | |
18 sty 18:19
Artur z miasta Neptuna: fakt ... dobra juz nie piszę bo zaczynam mącić
ale 1234 −−− tu jest nierówność ... przedziały
18 sty 18:29
1234: Witem ale tylko miesca zerowe podałem

Liczę na to, że auor temat juz sam droga dedukcji
dojdzie
18 sty 18:30
kylo1303: Ja bym tutaj narysowal y=sinx , wyznaczyl dla jakiego α zawiera sie w odpowiednich przedzialach
(z uwzglednieniem okresowosci), a nastepnie pod α podstawil 2x i wyjdzie.
18 sty 18:30
18 sty 18:31
1234: z prawej strony jeszcze ')'
18 sty 18:32
1234: kylo tak też można jak najbardziej ale trzeba sięuczyć od psdstaw co nie

zeby wyliczyc
pierwiastk irownanai kwadratowego najpeirw liczymy delte ale przeeiz sa tez wzory viete'a
18 sty 18:33