matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
suma i roznica kata
borsuk:
1
sin(α−β)=cos(α+β)=
2
Wyznacz α i β
18 sty 17:48
Artur z miasta Neptuna:
z tego wynika, że:
π
α − β =
+2kπ
6
π
α + β =
+2kπ
3
(bez 2kπ jeżeli mają to być kąty ostre) układ równań, który rozwiązujesz
18 sty 17:57
borsuk:
π
α,β ∊ (0 ,
)
2
18 sty 18:06
borsuk:
π
α,β ∊ (0 ,
)
2
18 sty 18:06