matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
narysuj wykres
maciek:
narysuj wykres funkcji: a)f(x)= sinx + |sinx|
|cosx|
b)f(x)=
cosx
18 sty 16:05
Aga:
a)f(x)=sinx+sinx, gdy sinx≥0 f(x)=sinx−sinx, gdy sinx<0 f(x)= 2sinx, x∊<2kπ,π+2kπ> f(x)=0, k∊(π+2kπ, 2π+2kπ)
18 sty 16:12