matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wyznaczyc monotonicznosc i ekstrema lokalne
andrzej:
f(x) = X
2
* e
−
x
2
(−x do kwadratu)
18 sty 14:54
Niuans:
D: x∊R f'(x)=2x*e
−x
2
+x
2
*(−2x)*e
−x
2
=e
−x
2
(2x−2x
3
) ekstrema f'(x)=0 monotoniczność f'(x)>0 i f'(x)<0
18 sty 15:13