Samochody
Agnieszka: Samochód A wyrusza z miejscowości 1 z prędkością 50 km/h. Samochód B wyrusza (w tym samym
czasie) z miejscowości 2 z prędkością 60 km/h. 100 km dzieli miejscowość 1 od 2. Kiedy
samochody się miną?
Ktośmoże ogarnąć czy dobrze policzone?
V=60+50=110
t=
110100
Zderzą się po 1,1 h.
18 sty 12:34
Agnieszka: Kto potwierdzi, że dobrze

?
18 sty 12:42
18 sty 12:47
Artur z miasta Neptuna: Agnieszka −−− taka rada ... zawsze pisz jednostki, aby sprawdzić czy Ci się dobrze "skracają".
18 sty 12:51
18 sty 15:10