matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Przykład
Asia:
Proszę o pomoc w rozwiązaniu tego przykładu :
3
√
x
6
:
4
x
3
18 sty 11:58
Artur z miasta Neptuna:
4
= (x
6
/
)
1
3
= (4x
3
)
1
3
=
3
√
4
*x
x
3
jeśli źle odczytałem przykład to napisz jak powinno być
18 sty 12:01