mialem takie zadanko na kolokwium i poleglem ;/
michal:
18 sty 11:56
Artur z miasta Neptuna: a co tutaj trzeba zrobić ?
pochodną obliczyć? całkę obliczyć? a może granicę ?
18 sty 12:02
Artur z miasta Neptuna: przykładowe przekształcenie (wszystko zależy co miałeś obliczyć)
| 2 + ln x | | ln e2+ln x | | xe2 | |
| = |
| = ln ( |
| ) = ln (xe2−x) |
| x | | ln ex | | ex | |
18 sty 12:04
18 sty 12:40
Artur z miasta Neptuna: heh ... dobry jestem ... namieszałem z własnościami logarytmów
| | ln (xe2) | |
powinno zostać w postaci: |
| −−− bardzo miła postać przy liczeniu z tego całki ... |
| | x | |
nie najgorsza przy pochodnej i granicy
18 sty 12:48