Trudne
Zuzia: wyznacz równanie prostej prostopadłej do prostej y=−2x+8 przechodzącej przez punkt A=(6,−1)
18 sty 08:14
krystek: | | 1 | |
War−ek prostopadłości a1*a2=−1 ponieważ a1=−2 to a2= |
| |
| | 2 | |
| | 1 | |
Stąd prost ma r−nie y= |
| x+b i teraz wylicz b wstawiaja współrzędne danego punktu! |
| | 2 | |
18 sty 08:19
Zuzia: Pomóż mi dalej jestem słaba z natematyki.
18 sty 08:31
krystek: −2*a
2=−1/:(−2)
teraz za x wstawiasz 6 a za y wstawiasz −1 i masz
18 sty 08:37
Zuzia: Proszę dokończ nie bardzo wiem jak to zrobić
18 sty 08:44
krystek: A w LO jesteś?
18 sty 08:45
Zuzia: Dziękuje.
18 sty 09:04