przestrzenie afiniczne
luk18: Napisać równanie hiperpłaszczyzny w przestrzeni afinicznej R4 wyznaczonej przez prostą l:
x1=−t, x2=1+2t, x3=3+5t, x4=2+t i prostą AB, gdzie A(2,0,−4,3), B(−1,2,7,−4).
18 sty 00:03
luk18: Wyznaczyłem (o ile dobrze), prostą AB: y1=2−3s, y2=2, y3=−4+13s, y4=3−7s, i dalej za bardzo
nie wiem co zrobić.
18 sty 00:05
luk18: prosze...
18 sty 00:17
luk18:
18 sty 11:25
AS: Rozwiąż najpierw problem dla R3 a potem powtórz dla R4
18 sty 11:48
luk18: tzn? bo ja za bardzo nie wiem co mam zrobić, przyrównać x1 z y1 żeby sprawdzić czy jest
rozwiązanie?
18 sty 13:54