matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
kkk
Patryk:
s=sin
2
3t s=z
2
z=sinx x=3t s'=2z * x' x'=3 s'=2sin3t * 3 s'=6sin3t powinno wyjść według książki s'=3sin6t
?
17 sty 22:11
ejendi:
y=sin
2
3t x=sin3t y'=(x
2
)'=2x*x'=2sin3t*(sin3t)'=2sint*3cos3t=6sin3tcos3t=3sin6t
18 sty 16:56