matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
udowodnij tożsamość
gosciuniu:
cos2α
1−tgα
=
1+sin2α
1+tgα
17 sty 21:00
betka:
cos
2
x − sin
2
x
=
sin
2
x + cos
2
x + 2sinxcosx
(cosx − sinx)(cosx + sinx)
cosx − sinx
=
=
=
(sinx + cosx)(sinx + cosx)
sinx + cosx
cosx(1 − tgx)
1 − tgx
=
=
cosx(tgx + 1)
1 + tgx
17 sty 21:05
gosciuniu:
dzięki!
17 sty 21:06