matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wyznacz sumę wszystkich dwucyfrowych przystych liczb naturalnych.
Sławek:
Wyznacz sumę wszystkich dwucyfrowych przystych liczb naturalnych. Wyszło mi, że jest to 2430. Czy dobrze?
pozdrawiam!
17 sty 20:34
Artur z miasta Neptuna:
hmmm poczekaj
(10+98)*45
S =
= 54*45 = 2430 ... dobrze
2
17 sty 20:37