matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
??
LUWAMH:
wiadomo ze loga 49= 24p+8 loga3=p9
2
, gdzie a> 0 i a≠1. wskaż ze loga21=(3p+2)
2
17 sty 20:33
al:
log49=log7
2
=2log7 2log7=24p+8 log7=12p+4 log21=log7*3=log7+log3=12p+4+9p
2
=(3p+2)
2
przy logarytmach trzeba dopisać podstawę a
17 sty 21:02