matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wyznacz x jezeli
beube:
log
x
(x+6)=2
17 sty 19:53
ICSP:
x
2
= x + 6. przy założeniach x > 0 oraz x ≠ 1 x
2
− x − 6 = 0 x
1
+ x
2
= 1 x
1
* x
2
= −6 z tego widać że x = 3 oraz x = −2 z tym że drugie jest sprzeczne z założeniami. x = 3
17 sty 19:54