z funkcji jestem [...]
Adam : zrobi mi ktoś zadania z funkcji kwadratowych i jej własności masakra jestem z tego noga
27 mar 20:56
marek: daj to zadanie
27 mar 21:13
Adam: ok
27 mar 21:53
Adam: w tabelach oznaczonych cyframi 1 i 2 przedstawiono wartości funkcji kwadratowej
określonej wzorem y=ax2 dla wybranych argumętów
tabela
x −2,−1,0,1, 2
y=ax2 4, 1, 0,1, 4
27 mar 21:59
Adam: a)oblicz współczynnik liczbowy a
b) Napisz wzór funkcji
27 mar 22:00
Adam: Marek jak zrobisz to dzięki Ci
27 mar 22:01
Adam: w tabelach oznaczonych cyframi 1 i 2 przedstawiono wartości funkcji kwadratowej
określonej wzorem y=ax2 dla wybranych argumętów
tabela
x −2,−1,0,1, 2 x −4,−2, 0, 2, 4
y=ax2 4, 1, 0,1, 4 y=ax2 4, 1, 0, 1, 4
a)oblicz współczynnik liczbowy a
b) Napisz wzór funkcji
27 mar 22:06
Eta: Już Ci policzyłam w poprzednim takim samym poście


!
27 mar 23:03