ZADANIE 8 Z PROBNEJ MATMY!!!!
DZIADZIA:
17 sty 18:49
ICSP: ZADANIE 1 Z DZISIEJSZEGO KOLOKWIUM

17 sty 18:50
DZIADZIA: dla czego jestto odp B −8 ?
p=3 a q= −1
17 sty 18:52
ICSP: a to ja mam strzelać treść zadania?
17 sty 18:52
DZIADZIA: f(x)= 2x2−12x+10 jaka jest najmniejsza wartość tej funkcji w przedziale <0,5>
A −1
B −8
C −10
D 0
17 sty 18:55
ICSP: a > 0 czyli funkcja będzie miała minimum.
Sprawdzam czy x
w ∊ do rozpatrywanego przedziału
Skoro należy to najmniejsza wartość będzie właśnie w x
w. Liczę y
w
y
w = f(x
w) = 2 * 9 − 36 + 10 = 18 + 10 − 36 = 28 − 36 = −8
17 sty 18:58
DZIADZIA: a ja liczłem tak p=124=3 q=−88=−1
17 sty 19:02
ICSP: Δ = 144 − 80 = 64
17 sty 19:03
DZIADZIA: ale ze nie cymbał


!
17 sty 19:05
DZIADZIA: spoko dziękować
17 sty 19:06
DZIADZIA: a jakie jest miejsc zerowe h(x)=2x+6
17 sty 19:10
DZIADZIA: nie wiem jak rozbić ten ułamek
17 sty 19:10
17 sty 19:13
DZIADZIA: Dzięki zdajesz też mature czy już po?
17 sty 19:14
ICSP: patrz mój pierwszy post w temacie.
17 sty 19:14
DZIADZIA: a to juz po

kurde ja dopiero teraz zdaję a mam już 27lat i dopiero teraz mi się zxachciało
17 sty 19:16