matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
??
LUWAMH:
Liczby 2x +1, x+5 , 4x−3 w podanej kolejnosci tworza ciag arytmetyczny . Zatem różnica tego ciagu jest równa
17 sty 18:40
0006:
A,B,C arytmetyczny czyli B−A=C−B
17 sty 18:41
Aga:
2x+1+4x−3
x+5=
2
oblicz x , oblicz a
1
i a
2
r=a
2
−a
1
17 sty 18:42