matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz wartość wyrażenia
tomq:
3
√
√
3
+
√
2
+
3
√
√
3
−
√
2
=?
17 sty 18:22
tomq:
?
17 sty 18:39
czeski:
3
√
(
√
3
+
√
2
)(
√
3
−
√
2
)
=
3
√
3−2
=
3
√
1
= 1
18 sty 17:50
Artur z miasta Neptuna:
spróbuj ze wzoru skróconego mnożenia:
a
3
+b
3
(a+b) =
a
2
+ab+b
2
18 sty 17:52