napisz wzór funkcji f(x)=ax kwadrat bx c i podaj wartości współczynników a,b i c
Adam : f(x)=(x−3)do potęgi 2+4
27 mar 20:02
tim: (x−3)6
27 mar 20:02
tim: czy
(x−3)
2 + 4
27 mar 20:02
Adam : to ostatnie
27 mar 20:04
Adam : ze znakiem zapytania
27 mar 20:05
tim: (x−3)2 to wzór skróconego mnożenia x2 − 6x + 9
f(x) = x2 − 6x + 13
27 mar 20:05
Adam : dzięki
27 mar 20:05
Adam : a −4(x−1)2 +7
27 mar 20:08
Adam : bez a
27 mar 20:09
tim: −4 (wzór skróconego mnożenia)2 + 7
−4 (x2 − 2x + 1) + 7
Powymnażaj nawias i −4 i dodaj 7.
27 mar 20:10
Mickej: to też wzór skruconego mnożenia
(a−b)2=a2−2ab+b2
27 mar 20:10
Adam : [4(x−√3)]2−48
27 mar 20:10
tim: [Wymnóż (x − √3) oraz 4] potem podnieś to do 2 wzorem skrócenego mnożenia podanym
przez Mickeja.
27 mar 20:11
Adam : ja to miałęm w 1 klasie tech. ale już ... skleroza
27 mar 20:12
Adam : oblocz dla jakich wartości m i n funkcje kwadratowe f i g są równe
1) f(x)=3x2−5x+m i g(x)=nx2−5x+3
2)f(x)=(2x−1)(x+2) i g(x)=2x2+mx+n
3)f(x)=(x−3)(x−n) i g(x)=x2+x+m
27 mar 20:18
Mickej: są równe wtedy gdy równe są współczynniki a,b,c gdzie f(x)=ax2+bx+c
1)n=3 m=3 reszte zrób sam
27 mar 20:20
tim: 1) Będzie f i g będzie identyczne.
2) (2x−1)(x+2) = 2x2 + 4x − x −2 = 2x2 + 3x − 2
Muszą być takie same.
3) (x−3)(x−n) = x2 − nx − 3x + 3n
Muszą być takie same.
27 mar 20:21
27 mar 20:23
Adam : umie
27 mar 20:24
Adam : Odlicz brakującą współrzędną punktu A, wiedząc że należy on do wykresu funkcji f.
a)A=(xA,−9) i f(x)=−x2
b) A=(−2√3,yA) i f(x)=x2
c) A=(−32,yA) i f(x)−23x2
d) A=(xA,0,0121) i f(x)=x2
e)A=(x2,3) i f(x)=3x2
f) A=(xA,0) i f(x)=−15x2
27 mar 20:37
Adam : Do wykresu funkcji kwadratowej określonej wzorem f(x)=ax2 należy punkt P.
Obl. współczynnik a.
a)P=(−1,5)
b)P=(−1,−1)
c) P=(2,−3)
27 mar 20:41
tim: Masz podane x=3 i masz funkcję y = 2x, to pod x podstawiasz 3 i masz y = 2 * 3 = 6
Masz podane y=3 i masz funkcję y = 2x, to pod y podstawiasz 3 i masz 3 = 2x x = 1,5
27 mar 20:42
Adam : ja normalnie tego nie pamiętam
27 mar 20:42
Adam : tim do 1
27 mar 20:43
Adam : dobra ok
27 mar 20:43
Adam : ej ja mam tego 6 i pół strony jak byś mógł to podaj mi mejla to Ci to ze skanuje i
napiszesz mi odp.
27 mar 20:48
Adam : na jednej str. są 4 zadania
27 mar 20:51
Adam : zrobisz mi to

27 mar 20:52
Adam : to jest zbiór zadań do kl 2 liceum i technikum
27 mar 20:53
dofi: Pierwiastek 4 stopnia z 2401
4 mar 19:38