matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
granice
ola:
x→1
+
lnx
1/x
2
lim
= H lim
= lim
=+∞
√
x−1
1/2*(x−1)*1
x(x−1)
dobrze?
17 sty 16:56
Bogdan:
1
x
2
√
x − 1
=
1
2
√
x − 1
x
17 sty 16:58
ola:
a no tak
czyli bedzie
2*(1/2)*
1
√
x−1
1
=H lim
= lim
=+∞
1
√
x−1
teraz dobrze?
17 sty 17:08