matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
prawdopodobieńśtwo
9999:
ze zbioru cyfr {1,2,3} losujemy ze zwracaniem 7 razy po jednej cyfrze.Oblicz prawdopodobieństwo , że co najmniej raz wylosujemy cyfre 1
17 sty 15:53
Aga:
A
'
ani razu nie otrzymamy 1. IΩI=3
7
IAI
'
=2
7
P(A)=1−P(A
'
)
IA
'
I
P(A
'
)=
IΩI
17 sty 16:00