matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
planimetria
julka:
w trapezie wpisanym w okrąg wysokość ma miarę 5 a promień okręgu 4. kąt miedzy promieniem a dłuższą podstawą wynosi 30
o
. oblicz długości obu podstaw.
17 sty 15:40
Aga:
0,5a
cosα=
4
√
3
0,5a
=
2
4
a=4
√
3
x=2 y=3
1
(
b)
2
=4
2
−3
2
2
17 sty 15:56
julka:
dzięki wielkie
17 sty 16:02