Wykres funkcji
Tiamat: Naszkicuj wykres funkcji:
f(x)= −2 Ix2 −1l
kompletnie nie wiem od czego zacząć, na razie mam tylko wykres x2 ale myli mnie to −2 na
początku, mógłby ktoś napisać co po kolei robić?
17 sty 15:23
Aga: Po kolei sporządź
wykres y=x2−1
następnie g(x)=Ix2−1I
do ostatniego wykresu należą punkty (x,−2g(x))
17 sty 15:36
Tiamat: −2g(x) ? skąd mam to wziąć?
17 sty 15:44
Tiamat: nie wiem co zrobić z tym −2 na początku. Wtedy wykres się rozszerza, czy przesuwa czy co?
Pomocy
17 sty 23:40