Punkty A, B,C,D należą do wykresu funkcji f.Oblicz a,b,c i d.
Funckjowy: Punkty A, B,C,D należą do wykresu funkcji f.Oblicz a,b,c i d.
f(x)=12x A(1,a) B(2,b) C(c,2) D(d,√2) Prosze mi powiedzieć gdzie w jakim
przykładzie co podstawić.
17 sty 11:50
ICSP: Punkt ma współrzędne : P(x;y)
zrobię podpunkt A
A(1,a)
odczytuję że x= 1 oraz y = a
wstawiam.
17 sty 12:05
Funckjowy: W C(c,2) jak należy zrobić?
18 sty 11:42
18 sty 11:44
krystek: 4c=1
c=...
18 sty 11:45
Funckjowy: Dlaczego 4c=1?
19 sty 16:53
Mateusz: Nie wiem czy Ci sie to jeszcze przyda kolego no, ale dlatego,ze mamy f(x)=1/2x. C(c,2) z czego
wynika tyle, ze w pukcie C, c=x,2=y.Podstawiamy za f(x)−y czyli nasze 2. Otrzymujemy:
2=1/2x, a to oznacza nic innego jak 2/1=1/2x mnozymy naprzeciw wychodzi 2*2x=1. 4x=1 /4
x=1/4
24 mar 21:06