matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rachunek prawdopodobieństwa
vikaaa:
Z tali kart losujemy kolejno trzy karty. Jakie jest prawdopodobieństwo, że wylosujemy 3 damy?
17 sty 11:38
Artur z miasta Neptuna:
Moc Ω = 52*51*50 Moc A = 4*3*2
4*3*2
P(A) =
= ...
52*51*50
17 sty 12:24