jak obliczyć k
snowman: jak obliczyć k (są na to jakieś wzory?)
k=(x+y+z)2
17 sty 09:51
Artur z miasta Neptuna: jakie k? co to k? o co chodzi?
Człowieku − opisz problem ... przynajmniej z jakiego działu.
17 sty 09:53
Artur z miasta Neptuna: chodzi Ci o wyliczenie wyrażenia (x+y+z)2? Jeżeli tak to
(x+y+z)2 = [x+(y+z)]2 = x2 + 2*x*(y+z) + (y+z)2 = x2 + 2xy + 2xz + y2 + 2yz + z2 = x2 +
y2 + z2 + 2xy + 2xz +2yz
jak widzisz ... jest "wzór" ... ale czasem wystarczy policzyć korzystając z tego co już wiesz
17 sty 09:56
rafał: δ3+563∫57*3dx
4 sty 13:51