matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
dlaczego tak
gsg:
x
2
−4x
x
2
−3x−4
X
jak to doprowadzic do postaci, zeby bylo
x+1
17 sty 01:37
Artur z miasta Neptuna:
x
2
−4x = x(x−4) x
2
−3x−4 = (x−4)(x+1) więc masz,że:
x(x−4)
x
... =
=
(x+1)(x−4)
x+1
17 sty 01:39