oblicz
Zdesperowna:(: 52√8 x 25 3/2 : √6255
16 sty 22:13
Jolanta: próbuje porównac poprzedni zapis z tym ale nie wiem czy dobrze myśle
52√8*253/2:4√6255
16 sty 22:23
Jolanta: tak ma byc ?
16 sty 22:30
Jolanta: 625:5
125:5 625=54 ( 4√625)5=4√54)5=55
25:5
5:5
1
253/2=2√253=p{25)3=53
nie wiem co z tym początkiem czy tak ma byc jak napisaąłm czy nie
16 sty 22:35
Jolanta: cos tam *53:55=coś tam *5−2
16 sty 22:39
Jolanta: Nie mogę sie doczekać na odpowiedz ,po lewej stronie kliknj w : funkcja wykładnicza i znajdz
wzory na potęgi
16 sty 22:41