matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz sin(α+β) i cos(α+β)
Izydor:
a)sinα =
√
2
2
, cosβ=
1
2
i α∊(
π
2
;π) , β∊(0;
π
2
) b)sinα= −
√
3
2
, cosβ=
√
2
2
i α,β ∊(
3π
2
;2π)
16 sty 21:40