matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
jak to rozwiazać?? Pilne!!!!!!!!!!!!!!!!
kasia:
1−x
f(x)=|
|, |x|≠1
1−|x|
16 sty 20:09
Artur z miasta Neptuna:
1. jeżeli x≥0 i x≠1 to:
1−x
f(x) = |
| = |1| = 1
1−x
2. jeżeli x <0 i x≠−1 to:
1−x
2x
f(x) = |
| = |1 −
| i to dalej się rozwiązuje
1+x
1+x
17 sty 01:10