matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
rozwiąż równanie: -3x^6 - 6x^4 + x^3 - 3x^2 + x -3 = 0
kam:
rozwiąż równanie: −3x
6
− 6x
4
+ x
3
− 3x
2
+ x −3 = 0
16 sty 19:55
Jolanta:
x
3
−3x
2
+x−3= x
2
(x−3)+(x−3)=(x
2
+1)(x−3) na pewno jest =3x
6
−6x
4
?
16 sty 20:10
kam:
tak
16 sty 21:45