matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wspólczynnik b
patii:
wyznacz współczynnik b tak aby podany przedział był zbiorem wartości funkcji f x x2+bx+1 a) [−3;
∞
) b) [0,
∞
) c) [−8,
∞
)
16 sty 19:53
Jolanta:
f(x)=x
2
+bx+1 a)y
w
=−3
−Δ
y
w
=
4a
−(b
2
−4ac)
−3=
4a
−b
2
+4
−3=
4
−12=−b
2
+4 b
2
=16 b=4 v b=−4
16 sty 20:39