Janek potrzebuje 15 min
agusz: Janek potrzebuje 15 min na dotarcie ze swego domu do domu Karola, a Karol 12 min na dotarcie
ze
swego domu do domu Janka. Po jakim czasie od wyjścia z domu chłopcy spotkają się, jeśli wyjdą
równocześnie ze swoich domów?
16 sty 19:35
kylo1303: j −janek
k − karol
Podczas 1 min:
| | 1 | |
Janek przejdze |
| drogi
|
| | 15 | |
| | 1 | | 1 | | 9 | |
Razem przejda |
| + |
| = |
|
|
| | 15 | | 12 | | 60 | |
| | 9 | | 60 | | 2 | |
1: |
| = |
| =6 |
| czyli 6min i 40s
|
| | 60 | | 9 | | 3 | |
16 sty 19:56
agusz: kurcze, że też nie myślę po matematycznemu..

dzięki

16 sty 20:20