PROblem
TOmek: Zapis f(4−x)= − f(x−4) jest całkowicie poprawny
16 sty 19:21
krystek: f[−(x−4)]
ponieważ nic nie wiemy ,czy f jest nieparzysta.
16 sty 19:24
Tragos: poprawny tylko dla funkcji nieparzystej
16 sty 19:24
TOmek: dziekuje pieknie
16 sty 19:26
TOmek: A jak obliczyć takie coś
−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−−
Oblicz h(x)
dla f(x)=|−x+4|+1
h(x)=f(4−x)
16 sty 20:13
Tragos: h(x) = f(4−x) = |−(4−x)+4| + 1 = ...
16 sty 20:14
krystek: h(x)=I−(4−x)+4I=1=..
16 sty 20:15
TOmek: czyli rozumowanie moje jednego zadania jest złe... ahhh
16 sty 20:16
16 sty 20:20
TOmek: juz wiem
16 sty 20:28
krystek: Z rys trudno odczytać wartośc punktów
masz y=IxI a potem na wykresie y=Ix−pI+q i podaj mi ile masz p a ile q ponieważ na rys nie
widze odc jednostkowych
Teraz aby h(x) znaleźć to f(4−x)=f[−(x−4)] ta co masz przesuwasz o 4 w prawo i sym wzgl osi OY
16 sty 20:29
TOmek: dzieki, juz wszystko jasne
16 sty 20:31
krystek: Ale namotałeś należało zaraz podać treść.
16 sty 20:37