matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
planimetria
Kingaa:
dany jest trojkat rownoramienny ABC o podstawie Ab i wysokosci CD oblicz dlugosc promienia okregu opisanego na tym trojakcie jesli wiadomo ze CD=8 Ab=12. Pomozcie
16 sty 18:57
Eta:
z tw. Pitagorasa wyznacz "b" b= 10
P
|AB|+b+b
r
w
=
, gdzie p=
−−− połowa obwodu
p
2
|AB|*h
P=
−−− pole trójkąta
2
r
w
=............. dokończ
16 sty 19:08