matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
GRANICA FUNKCJI
Agnieszka:
f(x) =
√
2x
3
+5
16 sty 18:35
Artur z miasta Neptuna:
5
D = <−
3
√
;+
∞
)
2
lim
x−>
∞
√
2x
3
+5
=
∞
5
lim
x−>−
3
√
+
√
2x
3
+5
= 0
2
17 sty 00:43